Разцвет на Керхер

След годините на създаване на алкохол, след първите стъпки в създаване на мотори за самолети, след Втората Световна война, фабрика Керхер, преживява и първите години от своя разцвет като фирма световен производител на техники за почистване. Но както често се случва в живота има години на възходи и падение. Дори за фабриката на Алферд Керхер, пагубни моменти не липсват. Разработките и производството на апарати рязко прекъсва и нейният основател е принудена да пренасочи производството си към предмети и техника за всекидневна употреба. В началото той прави опити в сферата на полски кухни, а през 1948 преустановява дейността и това са основите на производство му и до днес, а именно създаване на Керхер пароструйки и водоструйки.

Предприятието получава поръчки от американската армия за обслужване и ремонт, в размер от 200 пароструйки. Така първата голяма партида била произведена в Америка през 20-те години. Компания Керхер се занимава не само ремонт на уреди, но и ги подобрява значително.

В 1950 г. уреди Керхер представят първата пароструйка за Европа, работеща с високо налягане и миеща с гореща вода. Тя носи името Керхер KW 350. Тази техника запазила технологията си, която са залага в основата на много уреди, съществуващи и днес, но с много по-усъвършенстван вид.

Основателя на фабрика Керфер, Алферед Келхер умира през 1959 г. Тогава компанията работи с над 300 сътрудници, работници и инженери.

Слевдват 20 години след създаването на първите пароструйки и едва 10 години след смъртта на А. Керхер, когато потребителите се ориентират все по-осезаемо към нововъведението.

В годините между 70-те и 80-те години, фирма Керхер, се ръководи от съпругата на Алфред, Ирена Керхер. Тя създава филиали във Франция, а по-късно и в други съседни европейски страни.

От 1976 година фирма КЕРХЕР, разширява своята дейност и създава подопочистваща техника от типа на метачки, прахосмукачки, екстрактори.

Днес КЕРХЕР, продължава да разширява производствената си мрежа в целия свят и от фабрика с човешки ресурс от 300 души, до края на изминаващата 2000 г. вече работи с персонал от 5400 работници и не по-малко сътрудници по целия свят. Това води до бележити успехи и продажби над 1,7 милиарда марки.

Днес цялата гама на КЕРХЕР в Германия представя над 120 основни модела с аксесоари и всякакви приспособления за тях. Към сферите на приложение на техники КЕРХЕР са: пароструйки и водоструйки за автосервизи, транспорт, машиностроене, селско стопанство, строителство и др.